Grøn Vækst Sønderborg

NIKO GØR DET NEMT OG SJOVT AT SPARE

10-30% besparelse på elregningen med Niko Home Control

Niko

100 år gammel belgisk familievirksomhed, der fremstiller stikkontakter og styringssystemer til hjemmet. Købte i 2008 Servodan i Sønderborg, som producerer sensorer til alle formål. 800 ansatte i hele Europa, heraf 65 i Sønderborg. Servodan blev etableret i 1958.

Løftede pegefingre og indviklede manualer til tekniske apparater er ikke vejen frem, hvis man vil spare energi i hjemmet. Så skal det være nemt og sjovt og helst mere eller mindre automatisk.

Styrker

Elpriserne er i top – men vi bringer prisen ned med vores Niko Home Control system, hvor familien kan opnå store besparelser på el- og varmeregningen – og samtidig øge komforten og trygheden i hjemmet.

Se med her.

Spar 10-30% på energien

Det er filosofien bag Niko Home Control, som firmaet Niko udvikler og sælger.

En almindelig familie kan med systemet spare 10- 30% på el- og varmeregningen og samtidig gøre hverdagen nemmere.

Systemet skal installeres af en professionel installatør. Det styrer alle hjemmets faste installationer til el, varme og ventilation og skruer op og ned efter behov.

Skruer selv op og ned

Når man forlader huset, trykker man på én kontakt. Så slukker Niko Home Control alt lys og ved samtidig, at der ikke er folk i huset. Så skruer den ned for ventilation og måske også for varmen.

Systemet er forberedt til at udnytte svingende elpriser, som er på vej i flere lande i Europa for at udnytte vedvarende energi bedre.

Når strømmen er billig, kan man gøre fryser og køleskab lidt koldere for så at slukke, når elprisen stiger ud på eftermiddagen. Opladning af batterier og apparater kan Niko Home Control på samme måde tænde eller slukke for, når der er billig strøm, eller når solen skinner på huse, der har installeret solceller.

Det hele styres via en app på telefonen, så man også kan skrue op og ned for varmen, selv om man ikke er hjemme.

 

 

Servodan blev til Niko

I Sønderborg holder Niko til på Stenager 5, og mange lokale kalder stadig virksomheden Servodan. Belgiske Niko købte Sønderborg-virksomheden i 2008, og netop de to virksomheders kompetencer er bygget ind i Niko Home Control.

Servodan var specialist i sensorer og var pioner i Danmark med vandbesparelser ved at installere sensorer i vandhaner. Sønderborg er kompetencecenter for sensorer i Niko. Nikos kerneprodukt er smukt designede kontakter og systemer til styring af huse.

Energibesparelser som dna

I Niko Home Control er der masser af sensorer, og der er det brugervenlige design, som gør det både nemt og sjovt at styre sit hjem.

Energibesparelser er en del af dna’et hos os, og vi udvikler løbende vores løsning, så det bliver nemmere at spare på energien. En del af det er også fokus. Når man nemt kan følge sit forbrug, ændrer man også adfærd og bliver endnu bedre til at bruge energi med omtanke, forklarer Niels Christensen, der er adm. direktør for Niko i Sønderborg.

Markedet for Niko Home Control er hele Europa, og Niels Christensen mærker en stigende interesse, efterhånden som klimabevidstheden bliver højere og højere.

 

”ENERGIBESPARELSER ER EN DEL AF DNA’ET HOS OS,,

Saml selv og håb det bedste

Man kan selv købe konkurrenters enkeltprodukter billigt på nettet og installere, hvis evnerne rækker. Så er det bare at håbe, at produktet er pålideligt og driftssikkert.

Vi tilbyder en samlet pakke med gennemtestede komponenter, som bliver installeret af en installatør, der har sat sig ind i husets el- og varmesystem og som kender kundens behov. Dermed får man en løsning, der fungerer og spiller sammen som en helhed, forklarer Niels Christensen.

Ved nybyggerier er det oplagt at installere Niko Home Control, og typehusfirmaer er derfor særligt interessante kunder. I forbindelse med energirenovering vælger mange også at sætte den smarte og brugervenlige styring på. Der er et trådløst system, som gør det nemt at installere i et eksisterende byggeri.

Åbent system

Niko Home Control er et åbent system, som kan kommunikere med andre services. Det mest oplagte er Google Home, Amazons Alexa eller Apples Home Assistant. Så kan man koble stemmestyring på og dermed styre Niko Home Control med stemmen. Niko Home Control opsamler alle data, så hvis man vil se sit energiregnskab, ligger det hele tiden opdateret på appen.

Mens Niels Christensen og hans kolleger sælger løs af produktet, foregår videreudviklingen løbende.

Jo flere produkter, der åbner op for Internet Of hings, jo mere kan vi koble op på Niko Home Control. Det udvikler sig hele tiden, og derfor er det så vigtigt for os at have åbne systemer. Så er det nemt at få nye datakilder ind, påpeger Niels Christensen.