Grøn Vækst Sønderborg

MILLIONER AF MOTORER SPARER ENERGI

Danfoss Drives har udviklet frekvensomformere i over 50 år

Danfoss Drives

Danfoss Drives udvikler, producerer og leverer frekvensomformere, der får elektriske motorer til at arbejde så effektivt som muligt. Danfoss Drives er verdensførende på området

Frekvensomformere fra Danfoss Drives hjælper hvert år flere millioner elmotorer med at spare på energien. I løsninger med pumper og blæsere er der op til 30% energi at spare ved at bruge en frekvensomformer. Dertil kommer systemer, hvor energi skal lagres eller omformes. Her er frekvensomformere helt uundværlige. 

Styrker

Først med masseproduktion

Frekvensomformere regulerer hastigheden på motorer ved at ændre på frekvensen. Det betyder maksimal udnyttelse af strømmen og af motorens kapacitet. Elektriske motorer sidder alle vegne, og der er tusindvis af dem i produktionsvirksomheder. International Energy Association har beregnet, at 10% af verdens strømforbrug kan spares ved at bruge frekvensomformere.

Danfoss var først med masseproduktion af frekvensomformere for 50 år siden og er stadig i front på området.

Frekvensomformere øger driftssikkerheden markant og sparer energi. Teknologien er brugbar i stort set alle produktionsvirksomheder, til transport, ved ventilation og køling og i vandværker og renseanlæg, hvor oppetid og energibesparelser er i top 3 på ønskelisten.

Billede: Frekvensomformere kan bidrage markant til at forandre renseanlæg fra energiforbrugere til energiproducenter

Elektrificering giver nye muligheder

Den grønne omstilling er en drivkraft for Danfoss Drives, hvor især den verdensomspændende tendens med elektrificering giver muligheder.

Blandt andet på det maritime område kan Danfoss tilbyde løsninger, fortæller Morten Buhl Sørensen, der er senior vice president i Danfoss Drives.

Som eksempel nævner han krydstogtskibene, som havnene konkurrerer på livet løs om at tiltrække, men som samtidig forurener og bruger store mængder dieselolie. Også mens de ligger til kaj.

Der er stort fokus på miljødelen på havnene, og de første byer er begyndt at stille krav til krydstogtskibene om at begrænse forureningen, mens de ligger til kaj.

Vi kan levere komponenter til landstrømsanlæg og til installationerne på skibene, så de kan køre på strøm, mens skibet ligger til kaj, bemærker Morten Buhl Sørensen.

Billede: Danfoss Drives leverer frekvensomformere til ladestationer for eldrevne skibe.

Opladning og elbiler

Et andet område, hvor Danfoss Drives kan øge sin omsætning er til opladning af busser og lastbiler. Også her bliver der brug for de produkter og teknologier, virksomheden i Gråsten har specialiseret sig i.

Alle biler er de seneste år blevet mere og mere elektriske med ABS-systemer, servostyring og alskens automatik. Her er Danfoss med, og den udvikling fortsætter med de nye elbiler, som vinder stærkt frem

Digitalisering

Endelig fremhæver Morten Buhl Sørensen digitalisering som et stærkt fokus. Danfoss vil i stigende grad arbejde med større sammenhængende energisystemer – sektorkobling – hvor frekvensomformere bliver brugt i stor skala.

Det sker for eksempel i EnergyLab Nordhavn i København, hvor Danfoss spiller en stor rolle i et integreret energisystem for en kommende bydel med 40.000 beboere og lige så mange arbejdspladser

”DEN VERDENSOMSPÆNDENDE TENDENS MED ELEKTRIFICERING GIVER MULIGHEDER,,