Grøn Vækst Sønderborg

ENERGIEFFEKTIV TRANSPORT AF FØDEVARER OG STYRING AF BYGNINGER

BITZER Electronics er ekspert i styring af kølemaskiner, varmepumper og ventilation

Bitzer Electronics

Udvikler, producerer og leverer energieffektive løsninger indenfor områderne køl, varme og ventilation. BITZER Electronics er en del af BITZER Gruppen og har omkring 115 medarbejdere. Udvikling foregår I Sønderborg, mens store dele af produktionen varetages i udlandet. BITZER Electronics var indtil 2019 kendt under navnet Lodam electronics.

I 50 år har BITZER Electronics arbejdet fokuseret på at udvikle og skabe løsninger, der kan energieffektivisere og automatisere HVAC&R-branchen.

Styrker

Energieffektivisering

I takt med den grønne omstilling har verden rettet sit fokus på effektiv udnyttelse af energien. Det er vores mission at bidrage til denne med innovative og energioptimerende løsninger, fortæller Henning
Højberg Kristensen, Managing Director BITZER Electronics

For eksempel har BITZER Electronics med den intelligente styring Remote Caretaking gjort det muligt at styre både ventilation og varmepumper i en cloud-baseret løsning. Remote Caretaking kan bruges i store boligkomplekser – på den måde kan en ejendomsbestyrer betjene og kontrollere både ventilation og varmepumper i samtlige beboelser i ét samlet styringssystem.

Remote Caretaking sikrer energieffektiv udnyttelse af både ventilation og varmpumper, hvilket også bidrager til et sundt og grønnere indeklima.

Billede: Henning Højberg Kristensen og Bitzer Electronics arbejder med løsninger, der får kunders anlæg til at bruge mindst mulig energi.

Fra land til by – fødevarer skal flyttes

Henning Højberg Kristensen ser også urbanisering som en vigtig trend for BITZER Electronics.

Mange fødevarer skal flyttes fra landet til byerne, og
ved at sikre korrekt nedkøling og transport af disse
undgår vi madspild, samtidig med at producenterne
får større udbytte at deres høst, understreger Henning Højberg Kristensen.

BITZER Electronics laver intelligente styringer til både kølecontainere og kølelastbiler. Derfor har virksomheden gennem årene opbygget en stor ekspertise indenfor netop dette område.

Sidste salgsdato for dieselbiler i byen

Sammen med partnere har BITZER Electronics kastet sig ud i et udviklingsprojekt med batteridrevne køleanlæg i lastbiler. BITZER Electronics arbejder målrettet på styring af anlægget, og lykkes det, så kan det blive et stort marked, da et stigende antal storbyer skærper kravene til udledning fra transport.

3 bud på den grønne omstilling

1
Kølemidler skal være mere miljørigtige. Her er CO2 oplagt, og moderfirmaet BITZER i Tyskland er med helt fremme, når det gælder CO2 kompressorer. BITZER Electronics i Sønderborg er ekspert i styringsdelen. 

2
Slut med afbrænding i fjernvarmen. Henning Højberg Kristensen ser det som et overgangsfænomen, at vi smider en masse værdifuldt materiale ud og brænder det af for at få varmen. Der skal varmepumper ind for udnytte den grønne energi, og BITZER har leveret de fire første anlæg i Danmark.

3 

Elektrificering af transportsystemet. Alt, hvad der bevæger sig, har i mange år været drevet af diesel, og nu bliver der sat strøm til i stedet. Det kræver kompressorer, frekvensomformere og styringer, som BITZER gruppen kan levere

Det går stærkt – men hvor stærkt?

Det går stærkt – men hvor stærkt? BITZER Electronics har en stigende omsætning og ved at skrue den rigtige løsning sammen, så kundens anlæg bruger mindst mulig energi og løser sine opgave bedst muligt, er den fortsat stigende.

Udviklingsafdelingen i virksomheden er vokset til 55 personer, og Henning Højberg Kristensen tør ikke spå om den fremtidige udvikling.

Det går stærkt i disse år. Men jeg ved ikke, hvor
hurtigt det kommer til at gå med elektrificering
og med den nye batteriteknologi. Jeg ved dog, at
branchen er i en rivende udvikling, og den udvikling
skal vi sikre, at vi er en del af, slutter Henning.

”DIESELMOTORER STØJER OG FORURENER. VI SKAL VÆRE MED I UDVIKLINGEN AF NYE ENERGIOPTIMEREDE LØSNINGER I DENNE INDUSTRI, PRÆCIS SOM VI HAR VÆRET INDENFOR ANDRE SEGMENTER GENNEM ÅRENE ,,